Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ирена Кръстева се оттегля от ръководството на медиите на Пеевски

31 май 2016, 16:51 часа • 2404 прочитания

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева излиза от ръководството на семейната медийна империя – "Нова българска медийна група холдинг" (НБМГ), където досега заемаше поста на изпълнителен директор и член на борда.

Мястото й в дружеството, издаващо "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Борба" и други ще бъде заето от 74-годишния Александър Георгиев, който е заместник-председател на борда на НБМГ и на собственика на холдинга "Балканска медийна компания" от създаването им през 2007 г., съобщава "Капитал".

Рокадата се случва малко след като Пеевски стана едноличен собственик на "Балканска медийна компания". Видно от декларацията на депутата по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси той придоби под формата на дарение 50% от дяловете в компанията.

Новият изпълнителен директор на "Нова българска медийна група холдинг" Александър Георгиев стана и управител на другите три дружества, които Кръстева основа миналото лято и в последствие дари на Пеевски – "НСН инвестмънт", "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт".

Преди два месеца пък Георгиев замени майката на Пеевски и като изпълнителен директор на "Балканска медийна компания", като обаче тогава тя остана в борда. Сега напускането й на управлението на НБМГ е пълно, като на нейно място влиза 67-годишната Виолета Димитрова.

Засега няма заявени промени в дъщерните дружества на НБМГ, където Кръстева продължава да е управител.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес