Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имало е идея за сваляне на Рая Назарян: Кирил Петков потвърди

07 август 2024, 13:44 часа • 1487 прочитания

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков потвърди пред медиите, че е имало идея за сваляне на председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян, но впоследствие са се отказали от нея. 

Слуховете се оказаха верни

"Имаше такава инициатива", бяха думите на Петков по повод идеята за сваляне на председателя на парламента, която е измежду лицата от "Домовата книга", които президентът може да посочи за служебни премиери. 

Макар и вчера проверка на Actualno.com да не намери потвърждение на тази информация, днешното изявление потвърждава част от слуховете, които разпространи БГНЕС в свой материал, че "Продължаваме промяната", без "Демократична България", обсъжда бързо сваляне на председателя на парламента Рая Назарян. 

Втората част от слуховете, че се готвела замяната на Назарян с Иван Иванов от БСП, все още не се потвърждава. ОЩЕ: "Игра на собствени източници": Слух и "твърдо не" за нов сценарий на ПП с Рая Назарян

По-рано днес пък председателят на ДПС Делян Пеевски допълни картината със свои твърдения, като посочи, че свалянето на Назарян е обсъждано на тайни срещи в кабинета на Христо Иванов, като дори заговори, че в тях е участвал и секретарят на президента  по вътрешна политика Николай Копринков, както и че партийни лидери са събирани от гаражи и са развозвани "като зелки". Пеевски обвини президента, че бави служебния кабинет, за да сложи хора на Копринков (ВИДЕО)

Защо инициаторите са се отказали?

Кирил Петков обясни, че след много дълги разисквания, са решили, че единственият начин реално и дългосрочно да се преборят с модела "Пеевски", е с доверието на българските граждани.

"Всички други технически и процедурни варианти не са устойчиви във времето. Нашата идея от ПП-ДБ е да направим една сериозна, позитивна кампания, да се върнем към нашите избиратели, да поискаме тяхното доверие", добави още Петков. Според него политиците и гражданите трябва да работят заедно, за да променят модела "Пеевски".

Оценката за кабинета "Главчев"

Кирил Петков бе попитан да даде оценка на служебния кабинет. Той обаче даде такава само за Калин Стоянов, като каза, че тя е под всякаква критика. "Страхът ми с Калин Стоянов е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха последния път", посочи още Петков. ОЩЕ: Борисов: За ГЕРБ добро ДПС няма (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес