Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Има такава възможност": Стефан Янев се предложи за премиер (ВИДЕО)

08 ноември 2022, 13:53 часа • 5347 прочитания

"Това не е обсъждано официално. Разбирам, че има такова говорене и създаване на среда, че това е една хипотеза и възможност", отговори председателят на "Български възход" Стефан Янев на въпрос дали името му е обсъждано за министър-председател в редовно правителство. 

ОЩЕ: Христо Иванов: Възможна формула е мандатът на ПП да бъде подкрепен от ГЕРБ и ДБ

Той изрази мнение, че е необходимо мнозинство, което потенциално ще подкрепи правителство и което да има 160 + депутати. "Да бъде от една страна възможност за стабилно мнозинство, което ще търси реализацията на редовно правителство и мнозинство, което е в състояние да реши редица проблеми, включително тези с назначения за важни държавни постове, включително и при необходимост от промяна на дадени постановки от Конституцията, които ще улеснят работата на държавата", заяви още Янев. 

Според него преди да се знае дали ще има правителство, трябва да има диалог. Той заяви, че преди третия мандат, трябва да се види какво ще се случи с първия и втория мандат.

Той коментира и готовността на ГЕРБ за разговор по политики с всички политически сили и отговори дали формацията му би участвала в такива разговори. "Отговорът е да, като това е нещо, което съм заявявал още в предизборната кампания. От самото начало на работата на 48-ото Народното събрание съм повтарял тезата, че ние сме тук, за да разговаряме. Когато получим покана, съответно, ако има и тематика, ще бъдем подготвени и ще направим необходимото. 

Всичко за преговорите за правителство - четете ТУК. 

Той бе попитан в какви отношения е с Румен Радев, като уточни, че отношенията между него и държавния глава са нормални. "Имаме диалог, когато е необходимо", каза още лидерът на "Български възход". 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес