Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Икономист и експерт по енергетика е водач на листата на партия МИР в Търговище*

20 септември 2022, 13:49 часа • 2155 прочитания

48-годишният икономист и експерт по енергетика Стефан Падалски е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за народни представители в област Търговище на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2-ри октомври. Той е магистър по Икономика и Управление на Търговията от УНСС София, бивш търговски мениджър във ФК ЦСКА АД, бивш административен директор на Булгартрансгаз ЕАД, с над 20 годишен управленски и административен опит и над 10 годишен опит в НПО сектора в България. Има допълнителни квалификации в областта на финансите и управлението на проекти.

"Смятам, че политиците трябва да работят за връщането на морала и етиката като основна ценност в обществените отношения в България. Те трябва да дават личен пример на гражданите, на подрастващото поколение. Само така можем да възстановим доверието в институциите и да се сформира истинска и ефективна политическата класа. Именно тези цели ни обединиха и събраха в партия МИР и ще ги следваме принципно, последователно и с търпение, докато не ги постигнем и реализираме". Това заяви водачът на листата на партия МИР в област Търговище Стефан Падалски.

Неговият основен мотив да приеме поканата на партия МИР да се включи в политиката е, че България има огромен,но все още неразвит потенциал за икономическо развитие, което да подобри живота на българите. Каузата на Стефан Падалски е България да стане по-добро място за живот и работа и за да я постигне, е готов да вложи своя опит, знания, умения, време и ще работи за намаляването на бюрокрацията, за повишаване ефективността на държавната администрация и въвеждането на електронно правителство и управление.

"Подкрепям напълно идеята на партия МИР за постигането на национален консенсус за развитието на България по няколко основни приоритета с хоризонт 2050 година, които да бъдат следвани от всеки следващ Парламент и всяко следващо правителство, докато не бъдат постигнати. Партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще направят българския народ проспериращ и щастлив. Петте приоритета са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. Четвъртият приоритет е реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Петият приоритет, който партия МИР предлага, е балансирана външна политика, която ще позволи да защитим националния си интерес и да оползотворим всички свои исторически и географски дадености“, заяви още Стефан Падалски.

Той беше категоричен, че ще работи и за прилагане на такава социална политика, която ще позволи на България да излезе от демографската криза и ще насърчи раждаемостта.

"Газовата криза е в разгара си и какво е можело да се направи, е в миналото. Факт е обаче, че големите европейски икономики приеха правилата на „Газпром“за променен начин на плащане на доставките на синьо гориво. Нямам друго обяснение за това, че например газовите хранилища на Германия от запълненост около 20% през пролетта към момента на спирането на Северен поток 1 имаха запълненост почти 90%. България трябва задължително да навакса доставките на газ по изтичащия в края на годината договор с „Газпром“. Освен да се открие допълнителна сметка за превалутиране на плащанията трябва да се имат предвид и техническите възможности на нашето хранилище, т.е. кога ще премине от режим „нагнетяване“ в режим „добив“. Запазването на възможността за доставки на газ и от „Газпром“е точно един от начините за постигане в средносрочен план така желаната диверсификация на доставките на този важен енергоизточник.“. Това каза водачът на листата на партия МИР в област Търговище Стефан Падалски и призова българските граждани да се запознаят с програмата, целите, политиките, приоритети и лицата на партия МИР, както и да подкрепят с номер 10 морала, експертността, професионализма и новия модел и подход на правене на политика в България.

ПАРТИЯ МИР Е С НОМЕР 10 НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване между ПП "МИР" и "Уебгранд" ЕООД". Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес