Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Националистическата партия на България иска оставка на кабинета

27 декември 2013, 19:50 часа • 40062 прочитания

Националистическата партия на България се обяви за открита опозиция на сегашното управление и настоява за незабавната му оставка.

Правителството на БСП и ДПС дойде на власт с обещания за увеличение на доходи, пенсии и създаване на нови работни места. Вместо това имаме символично и подигравателно повишение на минималната работна заплата и пенсиите, и то от следващата година, може би. Тази неадекватна социална политика се осъществява в условия на покачващи се цени, галопираща инфлация и милиардни кредити, на гърба на българския данъкоплатец, посочват най-новите националисти.

При кого отидоха парите от заема, който изтегли държавата в средата и края на тази година? Изглежда официалният претекст за финансиране на дефицита е бил само оправдание за вкарването на държавата в нови и ненужни задължения към външни кредитори. Взети ли са комисионни от тази финансова операция и от кого, питат те.

Що се отнася до безработицата - тя не само не е намаляла, каквито обещания е имало в началото на мандата, но и се е увеличила драстично, и то когато същата бележи рекорден спад във всички останали държави от ЕС.

Всички тези данни, са достатъчни, за да произнесем окончателната социална присъда на това управление, категорични са новите националисти.

Те добавят, че външната политика на правителството е още една причина, поради която искаме то веднага да си подаде оставката.

Считаме, че нямаше адекватна позиция на държавата по отношение на арогантните изказвания на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който предяви открити претенции към държавната ни територия. Вместо твърд отпор от страна българските власти, официална протестна нота и привикване на турския посланик, получихме идиотско и глупаво мънкане от страна на външния министър, който едва ли не оправда турската неоосманистка наглост.

От днес нататък дълг на всеки български патриот и националист е това продажно управление да падне колкото се може по-скоро и да бъде заменено с националноотговорно такова. Също така, предупреждаваме хората да не се подлъгват по фалшиви месии, плод на генно политическо инженерство като Николай Бареков и смехотворната му формация. Същият е проект на сегашните управляващи и е готвен за патерица в следващия парламент, за да може да осигури парламентарно мнозинство за нов продажен и протурски кабинет. Призоваваме партия "Атака", да се разграничи моментално и недвусмислено от правителството на Станишев и Доган като бойкотира работата на Народното събрание и излезе с официална декларация за оставката му.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес