Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Менда Стоянова се заигра с ДПС

06 януари 2015, 09:00 часа • 28836 прочитания

След като преди нова година вицепремиерът по коалиционната политика и администрацията Румяна Бъчварова "покани" ДПС да подкрепи ГЕРБ, днес това направи и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

В ефира на БНТ тя подчерта, че основната отговорност в това управление се носи и ще продължи да се носи от ГЕРБ. Обяснено беше още, че хората на Борисов ще търсят плаващи мнозинства по важните за страната решения.

Аз категорично смятам, че подкрепата ДПС трябва да я има по всички важни теми, категорична беше Стоянова. Тя попита Реформаторите защо отправят избирателни критики и къде са били те, когато в парламента се е гласувало отпадането на плоския данък.  В допълнение представителят на ГЕРБ изрази раздразнението си, че само определени решения, които от ДПС са подкрепили, се изкарват на преден план.

На въпрос дали са възможни предсрочни избори, Стоянова отговори по следния начин: Да се говори за предсрочни избори е неотговорно. Тя добави, че на страната й трябвала сигурност.

Във връзка с отношенията с Реформаторския блок, председателят на бюджетната комисия отчете, че липсата на диалог е била една от грешките през 2014 г. Тя допълни, че от ГЕРБ ще се постараят това да се промени през тази година. Въпреки всичко обаче според депутата не всички дебати водели до резултат и често отговорността се размивала. 

Шумът около пенсионната реформа вероятно ще продължи и през 2015 г., прогнозира Стоянова. Тя добави, че предстоят да бъдат направени и още промени, за които не е имало време през изминалата година. Отново беше изтъкнат "факта", че 50% от хората не знаят в кой частен фонд се осигуряват, нито каква доходност получават за парите си.

Тезата, че това е удар срещу частните пенсионни фондове беше отхвърлена. Според председателят на бюджетната комисия ако те работят добре и си говорят с клиентите, проблеми няма да има.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес