Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И БСП влезе в черния списък на големите длъжници на данъци към НАП

19 май 2023, 19:02 часа • 2479 прочитания

НАП включи Българската социалистическа партия в публичния списък на големите данъчни длъжници. Водената от Корнелия Нинова партия дължи на хазната 62 546 лв. и е вписана сред големите длъжници на 7 май, става ясно от справка на сайта на приходната агенция, предава 24 часа.

Припомняме, че в края на април стана ясно, че партийната телевизия БСТВ временно спира своето излъчване. От пресцентъра на "Позитано 20" тогава твърдяха, че това се налага "поради преместване на студиата и техниката в друга сграда", а екипът излиза в платен отпуск. Според непотвърдена информация от националния съвет на БСП обаче става въпрос за прикриване на истината, тъй като въпросната техника отдавна била на адреса в централата. 

"Телевизията не спира временно, а завинаги. Натрупани са огромни задължения към НАП, към енергото заради неплатен ток, към доставчици и към бившия хладилен завод на Сточна гара, в който доскоро се намираха студиата на БСТВ", обясни тогава член на широкото ръководство на БСП пред Offnews.

Източникът допълни, че истинската причина за спирането на телевизията на Нинова е, че няма пари. Медията през последните две години е изконсумирала парите от субсидията, които се полагат на червените партийните организации по места. Въпреки това е успяла да натрупа и дългове за много сериозни суми.

В списъка на длъжниците фигурират още 8 политически партии, които са били добавени в черния списък още през март. От тях най-голяма сума дължи партия "Атака" на Волен Сидеров - 316 114. На второ място е задължението от 96 917 лв. на "Партия на българските жени". Тя бе мандатоносител през 2001 г. за идването на власт на Симеон Сакскобургготски, но след това изчезна от политическия живот.

"Новото време", които също бяха създадени от отцепници от НДСВ пък дължи на НАП 26 571 лв. 78 449 лв. са задълженията на партия "Българска социалдемокрация", а РЗС не е платила на НАП 42 645 лв. БЗНС също е сред длъжниците с 28 813 лв. А 10 524 лв. са задълженията на партия "Хората от народа".

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес