Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов за Николай Денков: Тепърва ще се разглежда тази номинация

15 декември 2022, 14:54 часа • 2356 прочитания

"Тепърва ще се разгледа тази номинация, но виждам нея важни окуражаващи политически знаци", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента след обявяването на кандидатурата на проф. Николай Денков за министър-председател. Той подчерта, че има много смисъл в такава кандидатура.

ОЩЕ: Официално: ПП предлагат Николай Денков за министър-председател (ВИДЕО)

Според него проф. Денков е с ясна политическа кауза - образованието. "Тази кауза може да бъде основата не просто за някакво кратковременно управление, а за дългосрочен политически курс на страната", добави още съпредседателят на "Демократична България". 

Според него в сегашната ситуация едва ли някой гледа на министерските постове като нещо привлекателно. "Призивът ми е да не гледаме на това като някакви мераци. Като получи подкрепата на своята партия мандатоносител - ще водим разговори с проф. Денков. Ако сключим коалиционно споразумение, ще означава, че може да споделим отговорността за това, което ще прави един проектокабинет, включително и с хора, които имаме. Това е въпрос на отговорност, а не на претенции", обясни Иванов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес