Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов за лидерската среща: Освен да направим панихида ... (ВИДЕО)

19 януари 2023, 12:32 часа • 2693 прочитания

Освен да направим панихида, не виждам какво точно можем да направим. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред медиите инициираната от БСП лидерска среща. "Отиваме на избори, това е реалността", смята той .

Той поясни, че "Демократична България" не отказват разговор с БСП, но шансовете да ги подкрепят не са големи. "На този етап не виждаме условие да се включим в лидерска среща. Ако Нинова има желание да разговаря с нас, ние сме насреща", каза Христо Иванов. Той заяви, че не вижда какво обща среща ще произведе. ОЩЕ: Борисов: Време е за сериозен разговор между лидерите

Според него разговорът трябва да се прави във формат, който ще доведе до действия. По думите му обаче реалността е "да покажем, че си говорим преди да отидем на избори".

Иванов припомни, че след "Демократична България" са поискали лидерска среща във формат Консултативен съвет за национална сигурност. "Сега реалността е, че отиваме на избори. Не виждам каква добавена стойност може да има този разговор преди изборите", смята Иванов. ОЩЕ: Нинова: Борисов потвърди за лидерска среща (ВИДЕО)

Съпредседателят на "Демократична България" коментира дали ще се явят общо с "Продължаваме промяната" на парламентарни избори, като каза, че ще проведат своите разговори. "Ще водим разговори, които са насочени към това как най-добре да отговорим на въпроса за излъчване на демократично, амбициозно, реформаторско управление на България в следващия политически цикъл. От гледна точка на максимизиране на тази цел, ще проведем тези преговори. За нас е ясно, че трябва да се търси кооперация и взаимодействие", смята Иванов. Според него, за да работи това, трябва да се запазят идеологическите физиономии. 

Стана ясно, че по-скоро "Демократична България" ще търсят мандат за преговори с "Продължаваме промяната".

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес