Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов в сблъсък с ДПС: Накуцва опитът ви да направите паралел между мен и Пеевски

01 август 2024, 15:54 часа • 8300 прочитания

Накуцва опитът ви да направите паралел между мен и Делян Пеевски. Така Христо Иванов се обърна към представителите на ДПС във временната комисия за Нотариуса и Петьо - Еврото. 

Припомняме, че комисията реши да изслуша бившия лидер на "Да, България" по предложение на ДПС, което бе направено като контрапредложение на искането за изслушване на Делян Пеевски. 

По време на заседанието между Иванов и Хамид Хамид имаше размяна на реплики. Депутатът от ДПС дори го попита дали е "оправял делата на Иво Прокопиев", като му каза, че се носат легенди колко галона уски е изпил с председателя на ВКС  Лозан Панов.

Иванов отрече тези твърдения пред комисията. Той отрече още, че се е познавал и някога да е контактувал с Мартин Божанов - Нотариуса. ОЩЕ: Решено: Комисия ще изслушва Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов за Нотариуса и Еврото

"Никога не се съмнявал в изобретателността на вашия интелект и се радвам да бъдем в комуникация отново, защото общуването с вас е пълно с изненади и свежи неочакваности. Твърдите, че аз съм влияел върху статута на председателя на ВКС и на главния прокурор - това някак си е вярно, защото съм работил за това техните мандати и тяхната безотчетност да бъде ограничена, особено що се отнася до главния прокурор. В този смисъл не може да се твърди, че аз съм работил в техен интерес", заяви Иванов. 

Притискал ли е главният прокурор?

Бившият лидер на "Да, България" отговори и на питане дали е оказвал натиск на Борислав Сарафов и дали е искал да кадрува в прокуратурата, предлагайки заместник главни прокурори. Той призна, че се е срещал с изпълняващия функциите главен прокурор. 

"На четири очи не съм разговарял с г-н Сарафов и мога да ви уверя, че не съм предлагал нито двама, нито един, нито трима заместник главни прокурори. Не е имало с какво да го притискам",каза Иванов. Той дори попита, ако е правил това, защо не му е потърсена наказателна отговорност. 

"Най-вероятно, защото са ви прекалено близки отношенията", отговори му Хамид. ОЩЕ: Легенди се носят колко галона уиски е изпил Христо Иванов с председателя на ВКС

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес