Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Прокуратурата да провери откровенията на Борисов

07 декември 2020, 15:36 часа • 5146 прочитания

Два сигнала внесе "Демократична България" - до прокуратурата и до НСО. С тях настояваме да бъдат проверени откровенията на Бойко Борисов пред FAZ за така наречената Мата Хари, която проникнала в правителствената вила "Секвоя", внесла между половин и два милиона евро, както и злато, и произвела компроматите като част от някакъв заговор срещу него.

Това съобщи във Facebook съпредседателят на формацията Христо Иванов.

С това свое изложение Борисов на практика признава, че тези снимки са автентични, но не е ясно какво е станало после с тези суми, каза още Иванов.

 

По думите му снимките са правени в 4 отделни момента в период от 17 месеца. Тоест, не става въпрос за еднократно проникване. Завивките на леглото са различни, както и серийните номера на банкнотите, каза още Иванов.

Не е известно тази Мата Хари да е арестувана и разпитана, което е притеснително, смята Иванов. И оръжието ли е внасяла тя, попита той.

Стигаме до точката, в която политически и юридически търпима позиция на Борисов не му остана. Или става дума за корупция, или за огромен пробив в националната сигурност, или и за двете, каза още Иванов. Според него е възможно и някой да влияе върху Борисов или да го шантажира.

Гешев пази гърба на Борисов, а Борисов затваря възможността да бъде разследван Гешев, каза още Христо Иванов. Става дума за омерта, те са в една лодка, посочи още той.

 

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес