Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Имаме възможност да реализираме потенциала на втория мандат (ВИДЕО)

04 януари 2023, 12:47 часа • 1456 прочитания

"Сега имаме възможност да реализираме потенциала на втория мандат и мисля, че отговорното поведение е това", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента по повод възможностите за съставяне на правителство. 

ОЩЕ: Декларацията на "Продължаваме промяната" влиза в парламента в петък

"Ние работим затова да се състави правителство с втория мандат, защото смятаме, че това е реалистичният и отговорният сценарий. Ако не се случи с втория мандат, ще видим какви са възможностите за третия. Сега фокусът ни е върху втория мандат", коментира Иванов. 

Той коментира и евентуалната възможност третият мандат да бъде даден на "Демократична България". 

"През изминалите месеци много бяха посочвани като неизбежни носители на третия мандат. В крайна сметка това е преценка на президента. Каквито и подмятания, намигания да правим, решението ще бъде на президента", добави съпредседателят на "Демократична България". 

Според него говоренето за третия мандат е част от стратегия да се говори, че никой не се интересува от втория, а след това, че третият не е станал. "Това би било логично от гледна точка на тяснопартийни интереси. 

Според него към декларацията на "Продължаваме промяната" трябва да се подходи генерално. "Всеки имаше възможност да участва в създаването на този документ. Поведението ще покаже кой е отговорен и кой не. Кой си търси повод да се измъкне от отговорността и да отиде на избори сух. Голямата трудност не е в съставянето на правителство, а това какво то ще прави от там нататък и как ще го прави в този парламент", заяви още Иванов. Според него всички се опитват да минат "по чорапи" около това. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес