Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хората на Доган няма да се откажат от името ДПС (ВИДЕО)

05 септември 2024, 11:08 часа • 1048 прочитания

"ДПС е едно и трябва да бъде регистрирано по начина, по който бяхме заявили в деня на регистрацията на изборите", отговори депутатът от ДПС - Доган Тимур Халилов на въпрос дали ще се откажат от името ДПС след като ЦИК излезе с указания, че една партия не може да бъде част от две коалииции. 

Причината - лагерът ан Пеевски и този на Доган подадоха документи за регистрация на две коалиции с участието на ДПС. ОЩЕ: ЦИК с условие към коалициите на Пеевски и Доган за участие в изборите

Певески иска да вземе марката ДПС

"Пеевски и кохортата около него никога не са представлявали избирателите на ДПС, никога не са работили за интересите на ДПС и истинската им цел е да унищожат окончателно партията и да присвоят марката ДПС", коментира Халилов. Той се аргументира с подадено заявление от Пеевски за залиачване на регистрацията на ДПС, допусната до участие в новите и частични избори, които ще се проведат в община Омуртаг и редица други кметства на 20 октомври 2024 г. 

Халилов е доволен, че с решение на ЦИК от 4 септември заявлението за заличаване на регистрацията на ДПС е отхвърлено

Надяват се на ЦИК

Халилов обяви, че ЦИК е отказала регистрация на "Ново начало" за участие в новите и предсрочни избори на 20 октомври 2024 г. "Разчитаме държавността да възстържествува и при останалите решения, които ще бъдат взети занапред", посочи още 

"Има едно ДПС, то е създадено от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Делян Пеевски и хората около него са изключени от ДПС и не представляват волята на избирателите от ДПС", смята Халилов. ОЩЕ: "Топли френски отношения": Пеевски свърза председателя на ЦИК с бивш военен министър и партия СБОР (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес