Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хасан Адемов: 2/3 от българите нямат базови умения по дигитални технологии

20 декември 2022, 16:44 часа • 2975 прочитания

"Важен е диалогът между управляващи, бизнесът и браншовите организации, защото в рамките на този диалог се раждат добрите решения. Около Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) има доста насложена сложност, но не мога да кажа, че има безнадеждност, защото има възможности за изпълнение на всички цели по него".

Това обяви по време на форума "POWERS SUMMIT" депутатът от ДПС Хасан Адемов. Мащабната конференция свързва индустрията и властта, в лицето на парламетарно-представените партии и служебното правилетсво в открит диалог и представя спешни приоритети на бизнеса, науката и гражданския сектор в България.

ОЩЕ: Заместник-министър на енергетиката: Ангажиментът за затварянето на въглищните централи не е догледан

"ПВУ е призван да даде възможност за реализация на зеления преход, дигиталните технологии. Един съученик от средно училище в столично училище заяви, че е готово да приеме целите на ЕС като нещо без което няма как да се продължи нататък. Хората, които нямат базови умения в дигиталните технологии обаче са 2/3 от българските граждани. Именно затова усилията трябва да бъдат насочени към тях, защото без тези умения няма как да има конкурентна икономика", коментира Адемов.

ОЩЕ: Пеканов: Предстоят разговори с ЕС дали да се забави затварянето на въглищните централи

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес