Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хаджигенов избра да влезе в НС от 25 МИР-София и отстъпи пловдивския си мандат на Мария Капон

09 април 2021, 13:24 часа • 3314 прочитания

Адвокат Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" избра да е депутат от 25 МИР-София и отстъпи мандата си в Пловдив, където водеше листата, на председателя на Единна народна партия Мария Капон, която беше втора. Хаджигенов съобщи решението си във Facebook.

"Пловдив, един наистина великолепен град, обречен да бъде арена на лидерски битки по време на избори, дава свидни жертви, лишавайки се от народни представители кореняци. Пловдив, трябва да има народен представител от района! За това, този път вместо един народен представител ще има двама. Дори с един мандат, реално ще имат двама в Пловдив, защото ще остана и народния представител на пловдивчани, а двамата заедно с Мария Капон ще открием приемна в града, която ще посещавам достатъчно често. Така че, честито на пловдивчани", написа в профила си адвокатът.

От своя страна Капон отговори с хаштаг - #ПловдивемоятаБългария и добави: "Когато има трудна битка - трябва да сме в нея ми каза Николай Хаджигенов през декември! Когато има лесен избор - тръгвай тихо надалеч. Благодаря на всеки за трудните дни, които предстоят! Ще бъда в парламента вместо вас и ще се боря до край! Защото Пловдив е нашата България".

Припомняме, че в новия парламент коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще има 14 народни представители.

Вчера Николай Хаджигенов коментира ексклузивно развитието на ситуацията след парламентарния вот в предаването "Студио Actualno" - повече четете тук.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес