Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гълъб Донев сравни съставянето на кабинет с филмите - необходимо е търпение, за да дочакаш края

11 май 2023, 10:43 часа • 1225 прочитания

В последните дни се засилва усещането за съставянето на редовен кабинет. Дали тази матрица ще ни изведе до реалността на правителство в 49-то Народно събрание. Както се случва във филмите със заплетени сюжети - необходимо е търпение, за да дочакаш финала. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди началото на Министерския съвет.

Той заяви още, че се намираме в Седмицата на откритото управление. "Властимането е форма на притежание на механизми за влияние и въздействие върху обществения живот, която може да извади най-доброто или най-лошото от властимащия. По-често сме свидетели на второто. Властта има смисъл, когато я прилагаш в полза и с грижа за хората", заяви той.

„През последните дни се говори все повече за редовно правителство. Необходимо е търпение и внимание, за да не пропуснеш репликата, която издава истинските намерения. Ще си позволя съвет към редовните министри, които идват - откритото управление е най-добрата стратегия”, подчерта служебният премиер.

Донев отправи покана и към българските граждани, които за пръв път ще могат да разгледат сградата на Министерския съвет. Тя ще отвори врати за тях на 13 май от 10 часа, за да могат да усетят атмосферата в този законодателен орган.

 

 

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес