Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев-Пеевски: Пак смяна на областен управител след обрат в Разград

31 юли 2024, 17:28 часа • 1288 прочитания

Нова рокада на областен управител, свързан с ДПС - Владимир Димитров поема управлението на Областната администрация на Разград.

Това решение е взето на днешното заседание на служебното правителство на Димитър Главчев.

Димитров е заемал същата длъжност от 28 юли 2023 г. до 3 юли 2024 г., а след тази дата е бил заместник областен управител. Преди това кариерата му преминава в частния сектор в сферите на търговията и строителството. Магистър е по публична администрация от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър“.

Още: "Няма да допусна да бъда замесван в долнопробни конспирации": Радев с контраатака срещу Пеевски

Той ще смени на поста Севджан Съдкъев, който също бе назначен от служебното правителство в началото на месеца и в същия ден (7 юли), в който парламентът отказа да го освободи като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол. Съдкъев е определян за кадър на ДПС.

Последният областен управител предаде на новоназначения символично ключа и печата на Областна администрация в присъствието на служителите в администрацията, посочиха от институцията.

"Не съм правил промени в администрацията, работихме добре, смятам, че всички се справяте отлично и тази успешна съвместна работа ще продължи така, както сте работили и преди с г-н Димитров. Символично му предавам ключа на областна администрация“, каза Съдкъев, цитиран от пресцентъра на администрацията и пожела успехи на Владимир Димитров.

От Областната администрация припомнят, че при назначаването на Севджан Съдкъев за Областен управител на област Разград в началото на месец юли, Владимир Димитров зае поста заместник областен управител.

Още: Служебният кабинет, след като отстрани подкрепящи Доган областни управители: Не сме пристрастни

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес