Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ ще настоява мястото на следствието да е част от конституционните разговори (ВИДЕО)

15 юни 2023, 13:37 часа • 1310 прочитания

ГЕРБ ще настоява мястото на следствието да е част от конституционните разговори, стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Марин Маринов пред медиите в парламента във връзка с президентското вето върху отделянето на следствието от прокуратурата.

"Днес получихме ветото, с което президентът връща за ново обсъждане приетия на второ четене Закон за съдебната власт. Тепърва ще се запознаем по-подробно с мотивите на президента. Въпросът е от изключителна важност и ще бъде разгледан в детайли както от нашата група, така и от правна комисия", каза още Маринов. ОЩЕ: Президентът наложи вето върху отделянето на следствието от прокуратурата

Той отговори и на въпрос дали трябва следствието да бъде разделено от прокуратурата. Депутатът смята, че този въпрос е от фундаментално значение.

"Ние сме заели позиция още в 48-ото Народно събрание. Подкрепихме разпоредби, които кореспондират с тези, които бяхаприети и които в момента се връщат за ново обсъждане от президента. Имаме отправено питане до  Конституционния съд, от който очакваме произнасяне по въроса. Считам, че ролята на следствието и прокуратурата следва да бъдат детайлно разгледани в хода на подготвяната конституционна реформа. Въпросът за мястото на следствието е един от въпросите, който ние ще настояваме да бъде уреден в предстоящите разговори относно промяна в Конституцията", каза Маринов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес