Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ се разграничи от позицията на Димитър Главчев за клането в Сребреница

30 май 2024, 16:03 часа • 2665 прочитания

ГЕРБ не се намесва в работата на служебния кабинет и няма такива намерения.

Това заяви заместник-председателят на партията и кандидат за народен представител Даниел Митов в свое видеообръщение, изпратено до медиите.

"Интерпретациите по този тема са на политически партии, които губят обществено доверие и смятат, че връщането към определени наративи ще им донесе успех", заяви още Митов. Той подчерта, че тезите им не кореспондират с реалността и те сами ще го видят на 9-ти юни. "Точно тези партии успяха да изберат президента Румен Радев, гласуваха „против“ Ф-16 и „против“ американските ядрени централи. Точно тези партии пълнеха хазната на Путин в продължение на години през дерогацията за внос на руски петрол", добави Митов.

Още: Коалиция ГЕРБ-ДПС не е особено желана от Бойко Борисов: Политологът Христо Панчугов (ВИДЕО)

Заместник-председателят на ГЕРБ припомни още, че посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Босна и Херцеговина през 2017 г. е първото на ниво министър-председател в двустранните отношения и е част от интензивните усилия на България да съдейства за евроатлантическата интеграция на всички страни от Западните Балкани.

"Аз като външен министър съм подписвал възпоменателната книга в Сребреница. Позицията на ГЕРБ не подлежи на никакво съмнение по този казус", категоричен беше Даниел Митов.

Още: ПП-ДБ за Сребреница: Главчев изпълнява безотказно указанията на Борисов и Пеевски

Припомняме, че служебнияj премиер и външен министър Димитър Главчев се оказа в центъра на дипломатически скандал около натиска му върху постоянния представител на България в ООН да промени позицията на страната ни относно обявяването на клането в Сребреница за Геноцид. Припомнете си казусът: Вучич е изнудвал България за резолюцията на ООН за Сребреница?.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес