Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ с критики към кабинета за премълчана кадрова промяна в МРРБ

29 юни 2023, 15:07 часа • 6875 прочитания

Бившият министър на регионалното развитие от ГЕРБ Николай Нанков отправи въпроси към Министерски съвет и към МРРБ за „поредната изключително важна кадрова промяна“ – на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Той иска да знае защо „вече втори ден“ от страна на тези институции няма информация за рокадата.

Освободена от агенцията бе ръководителката инж. Виолета Коритарова, която преди години бе назначена на поста именно от Нанков. На нейно място е назначен инж. Страхил Танев, написа бившият министър във Facebook. Това се вижда и от сайта на Агенцията по геодезия, но информацията не бе оповестена в публичното пространство.

"Защо? Може би защото през последните години покритието с кадастрална карта достигна от под 40% до 97,43% (108,14 хил. кв. км) от територията на страната? Или защото АГКК успешно въведе административни електронни услуги, с което изпълни политиката за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса? Или защото в изпълнение на тази цел предостави безплатен достъп до КАИС на общински и областни администрации, държавни институции, ведомства, нотариуси, ЧСИ, ДСИ, както и на лица, осъществяващи публични функции и на организации, предоставящи обществени услуги? Или защото успя да убеди клиентите в надеждността и удобството на електронните услуги на АГКК, гарантиращи сигурност, бързина и по-малки разходи? Или защото новоназначеният директор е без никакъв административен опит?", пита Нанков.

"Пиша всичко това заради десетките обаждания, които получихме и продължаваме да получаваме от възмутени представители на браншовите организации в сектора. И въпреки всичко пожелаваме на новия директор успех! Дано успее да продължи да поддържа високото ниво на професионализъм и да финализира проекта за дигитализация на информационни масиви в администрацията, съдържащи регистрови данни, включен в Националния план за възстановяване и устойчивост", пише той.

ОЩЕ: Нанков: ПП-ДБ искат да дигитализират жп релсите (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес