Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ: Изборните правила да се обсъждат в НС

17 януари 2020, 11:47 часа • 1402 прочитания

Нашата категорична позиция е, че изборните правила и възможният консенсус, по който може да се постигне по тях, трябва да се обсъжда в парламента по всяка една тема, която трябва да бъде поставена пред общественото внимание. Това каза Красимир Ципов от ГЕРБ в отговор на въпрос защото не отидоха на консултациите при президента Румен Радев.

"Ние диалогът го търсим, това го заявихме още след изборите за местна власт, че в парламента трябва да се реши този въпрос. Съвсем ясно и категорично заявихме тази наша позиция. Препотвърдихме я преди края на предишната сесия, че в началото на тази сесия, в началото на тази година ще отправим предложение към политическите сили да видим как може да бъде създадена работна група, която да постигне възможния консенсус по тези правила. Защо президентът задава въпроса в президентството, а всъщност не отговаря на един друг въпрос защо ръководството на БСП не присъства на това заседание, което се провежда в момента", заяви Ципов.

„Ами решихме, че няма смисъл”, така Валери Симеонов пък отговори на въпроса защо Обединени патриоти не присъстваха на консултациите при президента тази сутрин. „Защото това е поредното мероприятие на президента Радев, което цели единствено медийна реклама и самореклама, така смятаме ние. Защото смисълът от едно такова обсъждане нещо не е много ясен. Видяхте, че от Консултативния съвет по национална сигурност фактически нищо не произлезе. Напънала се планината и родила мишка, това излезе. Така че, според нас няма никакъв смисъл да участваме в такива медийни мероприятия на президента Радев”, заяви той.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес