Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ и „Атака“ ще подкрепят предложението за 1 лев партийна субсидия

03 юли 2019, 12:55 часа • 4313 прочитания

„На среща с колегите от коалиция „Обединени патриоти“ проведохме разговор и обсъдихме предложенията, които са внесени и предстои да бъдат разгледани за субсидията на партиите. От ГЕРБ оставаме на твърдата си позиция за подкрепа на първоначално внесения законопроект от Министерски съвет субсидията да стане 1 лев на глас“. Това обяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, предаде БГНЕС.

„С коалиционните ни партньори поехме ангажимент след това да продължим разговорите за това как може да бъде ревизиран Закона за политическите партиите така, че да се търсят решения, които те смятат за по-рационални по отношение на финансирането“, обясни още Дариткова.

На първо четене мнозинството вече подкрепи предложението на Министерски съвет държавното финансиране на партиите и коалициите да бъде драстично намалено от 11 на 1 лев на получен действителен глас. Предстои предложението да бъде окончателно одобрено в пленарната зала.

От своя страна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров подчерта, че депутатите му ще подкрепят първоначалното предложение и посочи, че колегите им от НФСБ и ВМРО са имали различно мнение по време на разговорите.

„Няма как да правим сега крачка назад. Още повече, че имаше и референдум. 2,5 млн. българи се произнесоха по тази тема. Харесва ли ни или не – това е гласът на българите“, заяви Сидеров.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес