Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова: Посланията Цачева не успяха да стигнат до жителите на големите градове

10 ноември 2016, 11:22 часа • 824 прочитания

Посланията на г-жа Цачева и кандидат-президентската двойка на ГЕРБ не успяха да стигнат достатъчно силно до жителите на големите градове. Това каза пред журналисти кметът на Столична община и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, в коментар на изказването на премиера Бойко Борисов, в което той призна, че грешката за резултатите на първи тур на президентските избори е изцяло негова.

Тя обясни, че поради тази причина последната седмица Цецка Цачева провежда много срещи в София с представители на различни гилдии.

„Вчера имаше среща с представители на малкия и средния бизнес. Хората, които винаги са били част от симпатизантите на ГЕРБ“, обясни Фандъкова, цитирана от "Фокус".

„Не мога да кажа все още каква е грешката и има ли грешка. За мен причините са много. Най-важното е да се направят изводите и анализите от представянето“, каза Фандъкова и посочи, че много фактори влияят върху това. Тя даде пример с район „Младост“, където се провеждат изборите за кмет на район. „Наистина се надявам и тази неделя да има достатъчно активност в „Младост“, защото изборът е важен и да кажа, че там резултатите са показателни. Кандидатът на ГЕРБ печели убедително с около 8% разлика с втория кандидат, който се явява на балотаж“, коментира Фандъкова и подчерта, че кандидатът на БСП там остава трети в надпреварата.

„Кандидатът на БСП ген. Стефанов, сигурна съм, че е достоен генерал, който остана трети и неговите резултатите на ген. Радев в „Младост“, коментира Фандъкова.

По думите й в този вот има много сериозен мажоритарен елемент при избора на ген. Румен Радев и протестен вот, който се е включил.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес