Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фалшифицират се документи на напускащите членове, обяви ДБГ

15 май 2017, 20:15 часа • 1642 прочитания

Няма напускащи 100 човека, това е фалшива новина. От „Движение България на гражданите“ сезирахме прокуратурата за неистински документи, тъй като имаме съмнения за автентичността на донесените заявления за отказ от членство, при които има видимо несъответствие на подписи. Това съобщи Димитър Делчев, който е зам. –председател на партията.

Припомняме, че за напускащи партията 100 души съобщиха бившите депутати от ДБГ Настимир Ананиев и Антони Тренчев, които напуснаха движението.

"Обадихме се на много хора и се оказва, че голяма част от тях не знаят да има подадени подобни заявления", допълни Делчев.

"Някой има интерес да се вдига шум, че в ДБГ се случва нещо лошо. Нищо такова няма", заяви още бившият депутат. По думите му причината за атаката срещу партията е позицията ѝ против въвеждането на мажоритарни избори.

Борисов иска да управлява еднолично и мажоритарния вот му изнася. Демократичната общност у нас има път напред. Важният въпрос е дали искаме честни или нечестни избори, а не мажоритарен или пропорционален вот”, добави Делчев.

"ДБГ е алтернатива и ясно заявихме, че се противопоставяме на опита ГЕРБ да се утвърдят като единствена политическа сила, както се опитват да направят през „приказката", че хората ще избират мажоритарни кандидати. Нормално е това да предизвика шум срещу нас", коментира още той.

"Това, което ние ще правим, е да оповестяваме какво се случва в управлението. За нас там има тотален хаос – безпринципни назначения, заместник-министър за един ден, друг, който вече е бил уволнен в предишен кабинет", каза още Делчев.

Той посочи, че Реформаторският блок продължава да се среща и да обсъжда теми като избора на ВСС. Един извод от тези срещи е, че той ще бъде избран по зависим начин, защото няма сигнали от страна на ГЕРБ, че ще има независима квота.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес