Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Мечикян е водач на листата на коалиция 'Възход' за европейските избори

25 април 2019, 11:02 часа • 6085 прочитания

Коалиция "Възход" регистрира листата си с кандидати за европейските избори в състав:

1. Емил Торком Мечикян

2. Марин Тодоров Вутов

3. Татяна Димитриевна Булару

4. Венера Михайлова Анастасова

5. Лъчезар Александров Алексиев

6. Трифон Георгиев Трифонов

7. Емануела Чавдарова Николова

8. Генади Петров Генадиев

9. Теодор Димитров Страшимиров

10. Генади Иванов Гатев

11. Миглена Николаева Владова-Стрелковска

12. Лъчезар Георгиев Заркин

13. Антоанета Георгиева Ковачева-Анастасова

14. Росица Николова Стоянова

Водачът а листата Емил Мечикян (на снимката) е зам.-председател на Единна народна партия (ЕНП). Роден е през 1969 г. в гр. София. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия – магистър по архитектура. Магистър по Стопанско управление в Технически университет-София. Докторант в Катедра „Недвижима собственост“ в УНСС. Има специализации и квалификации по стратегическо управление, управление на сгради и съоръжения, възобновяеми енергийни източници и др. в София, Прага и Мюнхен.

Бил е преподавател по съвременни технологии в архитектурното проектиране в УАСГ, фасилити мениджмънт в Юкономикс и устойчиво развитие на градовете и управление на недвижимата собственост в УНСС.

Работи в големи български и международни компании, с дейност в областта на проектирането, строителството и недвижимите имоти, както и в банковия, и IT сектори. Участвал в големи международни проекти в Африка, Северна Европа и Близкия изток.

Участва в работата на Съюза на архитектите в България, Камара на архитектите в България, Българска строителна камара, Българска фасилити мениджмънт асоциация, Българска фото-волтаична асоциация.

Участвал е в управлението и е членувал в няколко неправителствени организации – Българско общество за индивидуална свобода, Институт за свободен капитализъм „Атлас“, Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“-София, член на Института за Свободен капитализъм“Атлас“, член на Българска Фасилити Мениджмънт Асоциация и Църковното настоятелство на Арменската Апостолическа Православна Църква-София. Председател на УС на Институт за политики и развитие.

Има две деца.

Владее английски език.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес