Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елена Йончева щяла да покаже нови доказателства срещу Банов

26 февруари 2019, 10:40 часа • 5382 прочитания

Още документи около скандала "Ало, Банов съм" ще покаже съвсем скоро Елена Йончева. Новите доказателства ще бъдат представени от депутата на следваща пресконференция. Това разкри самата тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Припомняме, че преди време Йончева разпали скандал с видеозапис, на който се вижда и чува как Боил Банов, товага зам.-министър на културата, се опитва да прикрие нарушения при ремонта на Ларгото и да спести неустойка на фирмата-изпълнител.

Йончева коментира и излизането на социалистите от Народното събрание: "Излизането ни от парламента е крайна мярка на политически протест. За момента няма да се върнем. Първият път излязохме заради г-н Димитър Главчев, после заради Валери Симеонов, сега заради нарушенията в Изборния кодекс", обясни тя. 

Президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участват в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, но от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.

"Ще я караме така, докато ГЕРБ не спрат да погазват Изборния кодекс и правата на българските граждани. Важно е опозицията да бъде в Народното събрание, когато се обсъждат изборните закони. И ние бяхме там цели 26 часа, през които изложихме аргументите си", коментира още Йончева.

"Главни герои в един пошъл виц, който в момента се реализира", така според Йончева звучат ГЕРБ в момента.

Според нея най-голямата битка в момента е да се осигурят честни избори. Има реална заплаха това да не стане, предупреди журналистката.

На въпрос дали ще поведе листата на БСП за евродепутати, тя отговори, че до момента не са водени с нея подобни разговори. "България изглежда като след война, каза още тя и поясни, че такава е гледката, когато се мине през селата на страната. Държавните и европейските субсидии се дават на 15 фамилии, които после, разбира се, дават своята лепта на държавата", обясни Елена Йончева.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес