Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт предлага разделянето на МИЕ

08 октомври 2014, 18:35 часа • 12189 прочитания

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) трябва да се раздели на две отделни министерства. Това обяви енергийният експерт Атанас Георгиев в ефира на БНР.

Той обясни: "Икономика и енергетика да са отделно с цел отново засилване на административния капацитет в областта на енергетиката и съсредоточаване на ресорния министър основно в тези проблеми".

Има необходимост от промени в законодателството. На първо място решение на въпроса с ДКЕВР, укрепване на капацитета й, повишаване на бюджета, законови промени по отношение на избора на членове на Комисията, обяви Георгиев. Той също така се обяви за законови промени, касаещи енергийните помощи за социалнослабите домакинства.

Също така отново за тази зима, нещо, което се нуждае от законодателни промени, за да бъде подобрено – това са енергийните помощи за социално слабите домакинства, каза енергийният експерт Атанас Георгиев в интервю за предаването "Нещо повече".

В края на септември в големия салон на БАН се състоя обществена дискусия, посветена на националните цели и приоритети в туризма. По време на събитието по-голямата част от политическите сили, които участват на изборите, признаха необходимостта от създаване на Министерство на туризма.


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес