Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефрем Моллов си фантазира, казва Божидар Димитров

09 декември 2013, 18:03 часа • 36398 прочитания

Създателят на партия „Помак” си фантизира и измисля. Той трябва да бъде задържан. Това заяви в предаването „Лице в лице” на bTV професор Божидар Димитров.

Скандално е Ефрем Моллов да казва, че има собствена разузнавателна служба и събира сведения. Той го стори при учредяването на партията – къде са нашите власти? За такова твърдение трябва да следва задържане, за 72 часа, както е по закон, да се установи истина ли е и ако не е – билет за 4-ти километър, посочи Димитров.

При Ефрем Моллов имаме национално предателство – той е достатъчно интелигентен, за да знае, че не е имало помашка държава и се отрича съзнателно от българското, добави историкът. Според него е абсурдно да твърдиш, че още по времето на княз Борис I българите са били мюсюлмани и той насила ги обърнал в християнството, а част от непокорните избягали в Родопите и създали своя държава – дори македонците не стигнаха дотам в своите исторически фантасмагории, каза Димитров. По такъв начин обаче може да се съзадат предпоставки за откъсване на територии, смята професорът.

Според Димитров сега в България всеки може да е политик, ако е изпълнил три условия – да има 10 млн. лева, да имаш телевизия и да имаш подкрепата на някоя Велика сила. При Ефрем Моллов тези условия липсват, но в бъдеще той може да стане проблем, казва Димитров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес