Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Движение "България за гражданите": Не сме обсъждали ултиматуми към ГЕРБ

18 май 2015, 21:00 часа • 8045 прочитания

Не сме обсъждали ултиматум спрямо правителството и евентуално напускане на управляващата коалиция. Това заяви народният представител от Реформаторския блок и заместник-председател на Движение "България на гражданите" (ДБГ) от РБ Настимир Ананиев.

Според Ананиев Радан Кънев е изразил лично мнение и вътре в Реформаторския блок няма обсъждане за такова нещо - нито в парламентарната група, нито в Председателския съвет.

Припомняме, че Кънев обяви, че може да има ултиматум заради здравната реформа.

Местните избори

Не делим кандидатите на наши и ваши – те са кандидати на Реформаторския блок (РБ), консолидацията е приоритет номер едно за нас. Именно затова ДБГ настоя първа и най-силно за централна единна регистрация на РБ на местните избори, посочи Ананиев.

Депутатът обясни, че до 20 май в Движение "България на гражданите" текат номинации за кметове и общински съветници по места. Г-н Паси е номиниран за кандидат-кмет на столицата от наша структура в район на София и той би бил един много подходящ кандидат, ако РБ реши да го подкрепи. В напреднал стадий сме по номинациите, категоричен бе Ананиев. Не знам каква е тая ревност, която изплува – вярно, че не всеки има биографията на г-н Паси. Той би бил една много подходяща кандидатура на РБ – десен човек е, направил е много неща за България, бил е депутат във ВНС и народен представител от СДС, за Блока би бил полезен като привлече периферия извън стандартните граници на избирателите на РБ, допълни народният представител.

Паси е направил достатъчно за България, няма нужда от обиди, а от нормален политически диалог, категоричен бе той, като добави, че хората очакват нормална комуникация от политиците. Мажоритарният елемент е много важен в местните избори, а не да се разчита на квотно разпределение. Трябва ни кандидатура, която увлича хора и може да спечели състезанието, каза още Ананиев.

Утре в 10:00 часа ще има заседание на Реформаторския блок, на което ще се обсъждат номинации за различните населени места в страната.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес