Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДСБ иска технически кабинет с третия мандат

07 юли 2024, 11:24 часа • 2319 прочитания

„Демократи за силна България” (ДСБ) искат технически кабинет. Това се казва в тяхна резолюция след заседание на Изпълнителния им съвет, предаде БГНЕС.

"Предлагаме на партньорите си от “Продължаваме Промяната - Демократична България” да обсъдим и приемем механизъм за излизане от настоящата политическа криза.

Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждат като “национален”. Създаденото с него управление под формата на „технически кабинет“, трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република", допълват от ДСБ.

Изпълнителният съвет на ПП „Демократи за силна България“ благодари на избирателите, но оценява резултатите от изборите като незадоволителни, но и логично следствие на допуснатите грешки в създадената управленска конструкция. ОЩЕ: Кирил Петков категоричен: Втора сглобка няма да има

Отговорността за кабинета "Денков"

"Оценяваме политическото решение “Продължаваме Промяната - Демократична България” сами да носим отговорност за кабинета „Денков“ като неправилно. То бе решение за изход от кризата, но липсата на ясно коалиционно споразумение позволи ГЕРБ да действат като управляваща опозиция", заявяват от ДСБ.

Обвиняват ГЕРБ за политическата криза

Изпълнителният съвет констатира с тревога, че решението на ГЕРБ за провал на ротацията, вкарването на страната ни в поредните извънредни избори и последвалият пореден неуспешен опит за съставяне на правителство от тяхна страна, задълбочават политическата криза и увеличават заплахите пред демократичната система на управление.

Допълнителна консолидация

Изпълнителният съвет на ДСБ определя коалицията “Продължаваме Промяната - Демократична България” като естествено обединение на хора, споделящи общи ценности, единствена алтернатива на корупционното статуквото и основен гарант за отстояване европейския път и членството на страната в НАТО. Съветът изразява своята увереност, че коалицията има нужда от допълнителна консолидация и създаване на модел за по-ефективно и равнопоставено взаимодействие. ОЩЕ: Божанков за ДПС: Не мисля, че има добро и лошо ченге

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес