Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС също се регистрира за евроизборите

08 април 2014, 16:14 часа • 22666 прочитания

6020 подписа внесе в Централната избирателна комисия Движението за права и свободи (ДПС) за своята регистрация за участие в изборите за европейски парламент на 25 май, предаде БГНЕС.

"Нашата цел е да запазим досегашното си присъствие от трима евродепутати, а ако успеем да реализираме четири мандата ще го смятаме за голям успех", обяви заместник-председателят на ДПС Алиосман Имамов.

Имамов бе придружен от своите колеги Янко Янков и Мустафа Карадайъ, а лидерът на партията Лютви Местан не се появи за внасянето на подписите за регистрация в ЦИК.

В момента се обработва дългата листа от номинация на различните областни организации и какво ще последва след това зависи от Централния предизборен щаб на ДПС, отговори Имамов на въпрос дали Делян Пеевски ще се нареди на избираемо място в листата на партията. Имамов отказа да коментира персонални номинации, както и дали Пеевски е номиниран от други местни организации, освен тези в Смолян и Кърджали, за които вече стана ясно.

Запитан дали евентуално издигане на Делян Пеевски за евродепутат няма да бъде голяма провокация към обществото, Имамов отвърна с въпрос: "Защо Делян Пеевски да няма право да бъде номиниран? Оценки могат да се правят за всеки един номиниран. Не мисля, че Делян Пеевски притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата", категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес