Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС осново издига Ахмед Башев за кмет на Гърмен

12 септември 2015, 14:30 часа • 6916 прочитания

Кандидат-кметът на ДПС в Гърмен е бившият народен представител Ахмед Башев. Това съобщи зам.-председателят на движението Рушен Риза.

Решението е взето от ръководството на партията след приключилите късно снощи консултации, на които са присъствали лидерът Лютви Местан, почетният председател Ахмед Доган, Централното оперативно бюро и депутатите от Благоевград.

Структурите в община Гърмен са издигнали четирима кандидати. Номинации са получили Ахмед Башев, който е и бивш кмет, настоящият управник Минка Капитанова, данъчният инспектор Галип Мисирков и общинският съветник Рифат Ходжа.

От ДПС прогнозират, че местният вот през октомври ще е горещ, след като Башев вече е претендент за кметския пост, предаде Епицентър.

Своя кандидатура за кмет на община Гърмен и листа за общински съветници се готвят да регистрират и протестиращите срещу местните роми.

Със свое предложение за кандидат, който да ги представлява в Общинския съвет през следващите години, се очаква да излязат и ромите от квартал „Кремиковци", където има повече от 500 реални гласоподаватели.

Припомняме, че местната власт в Гърмен посочва именно Ахмед Башев като основен виновник за кризата с ромите и незаконните им постройки. Обвиненията към него са, че той е довел и заселил ромите предизборно, а в последствие ги е заблудил, че къщите им ще бъдат узаконени и те могат да пребивават спокойно на територията на общината.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес