Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дончев призна за търкания и разногласия в коалицията

15 декември 2017, 13:41 часа • 1813 прочитания

Напрежение не, понякога има търкания и разногласия и това е напълно нормално. Даже би било подозрително да не е така. Това каза пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев по темата с напрежението в управляващата коалиция, предаде БГНЕС.

Дончев посочи, че Валери Симеонов има право на собствено различно виждане от това на останалите в кабинета. „Също така има и правото и свободата да го изразява, и той го прави. Какво нередно има в това - така работи демокрацията“, вярва вицепремиерът.

„Ако въпросът е дали това поставя под въпрос устоите на коалицията, отговорът е не, това е оценката ми. Напълно нормално е процесът да е динамичен, да има разногласия, различни гледни точки, понякога спор и различни виждания по различни теми. Дори в рамките на една политическа формация има различни виждания, какво остава между различни политически сили“, каза Томислав Дончев.

Той посочи още, че за казуса „Пирин“, предпочита да се движим по изключително солидната устойчива линия на законосъобразността.

„Да гледаме какво пише в законите, да видим документите съответстват ли на изискванията на закона, стриктно придържайки се към точката, буквата, запетайката“, заяви още Дончев

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес