Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добрев: Борисов да каже кого разпознава в инициалите Б.Б.

11 октомври 2013, 12:15 часа • 348372 прочитания

В тефтерчето на Филип Златанов има три таргет групи, които са работени паралелно, заяви председателят на временната парламентарна комисия Кирил Добрев при дебатите по освобождаването на Златанов от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

 „Първата група е вътрешно партийна. Втората група - кметовете, вътре има над 20 изписани кмета. Представяте ли си вие на какво е способен един кмет и вие му завеждате преписка за конфликт на интереси. Той е способен на чудеса. Трета група - овладяване на съдебната система - вътре са описани имена на магистрати, имена на роднини", обясни той.

„Моят баща казваше: Истината, истината и само истината, за да не се налага след това да се обяснявате", заяви Добрев. Той уточни, че тефтерът е бил публикуван във всички медии след пресконференцията на прокуратурата. Хронологията, датите, по които са водени записките, съвпадат, отбеляза депутатът.

„Никога, никога не сравнявайте тефтерчето на Левски с тефтерчето на Златанов. В това на Златанов пише -„На мен - две заплати, на тях - заплата и половина". В тефтерчето на Левски пише: „10 гроша за коня, 10 гроша за подкови, 1 грош - ябълки за мен", посочи Кирил Добрев.

„Бойко Борисов има имидж на мъжкар. Искам да излезе и да каже кой разпознава сред инициалите Б.Б.", призова Добрев.

„Кога г-н Цветанов беше откровен - днес, когато искаше смирение, или тогава, когато от неговата уста се сипеха най-големи обиди, включително срещу мен", попита депутатът.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес