Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Ганев: Разширяването на т. нар. "домова книга" не е толкова лесно

19 август 2024, 21:15 часа • 2352 прочитания

Политическата криза се задълбочава. Президентът отказа да назначи новия служебен кабинет, предложен от Горица Кожарева заради присъствието на Калин Стоянов в него. Политологът от „Тренд" Димитър Ганев заяви, че Румен Радев е посочил какво следва – разширяването на т. нар. „домова книга".

Още: Радев пак стана борец със задкулисието и заличи ефекта от свои действия: Анализ на Емилия Милчева (ВИДЕО)

Според него на една маса в този случай би трябвало да седнат „Продължаваме Промяната-Демократична България" и „Възраждане", които са обособили своята позиция относно депутата Делян Пеевски. „И да търсят подкрепата на други – „Има такъв народ", ДПС от лагера на Доган. Но това няма стигне и ще трябва да се търсят още формации", допълни политологът.

Още: Симеонов: Важно е Борисов от коя страна ще застане, дано България не стане заложник на битката на Пеевски

„Разширяването на т. нар. „домова книга" не е толкова лесно и е особено предизвикателство, защото въпросът тук е дали може да се състави мнозинство в Народното събрание с, така да го кажа, антипеевски привкус", заяви той пред NOVА. „Процедурата по избиране на омбудсман трае повече от месец. Вариантът, който Кирил Петков даде, е НС да има инициатива да предлага зам.-председателя на Сметната палата", обясни Ганев и добави, че според него решението ще бъде бавно. 

Още: "Българската политическа почва": Политологът Димитър Ганев с нова книга (СНИМКИ)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес