Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите окончателно взеха Бюрото за защита от Иван Гешев

15 септември 2021, 12:10 часа • 5411 прочитания

Народното събрание прие окончателно прехвърлянето на Бюрото по защита на свидетели от главния прокурор към Министерството на правосъдието.

Срещу тази реформа бяха единствено от ДПС и ГЕРБ, които дори в част от времето не участваха в гласуването.  Подкрепата за приемането на закона дойде от "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП.

"Местите от едната стая в другата и смятате, че това е реформа. Ако утре Гешев стане правосъден министър, сигурно ще искате да преместим бюрото в прокуратурата. Така не се прави реформа, така се правят глупости", изказа се Тома Биков (ГЕРБ) след окончателното приемане на проекта.

Това е единствената законова промяна, извън актуализацията на трите бюджета на страната, която това Народното събрание успя да доведе докрай в двумесечната си работа. Окончателното оформяне на текстовете бе посрещнато с аплодисменти в пленарната зала.

Превърналият се в спорен законопроект очаквано бе приет след остри реплики между депутатите. Как протекоха дебатите - вижте тук.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес