Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ПП-ДБ се обяви против ГЕРБ да бутат ДПС във властта

07 декември 2023, 07:57 часа • 3813 прочитания

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Венко Сабрутев заяви, че това, което го ядосва е напънът на депутатите от ДПС във властта. ДПС не участва в управлението на властта и идеята 1/3 от регулаторите да бъдат на ДПС, е абсурдно, коментира Сабрутев в студиото на bTV. 

Още: Десислава Атанасова призна: ДПС ще участва в управлението на регулаторите

Каква е причината ГЕРБ да бутат ДПС в управлението, запита Сабрутев. ДПС не участват във властта и не приемат напъна на ГЕРБ да вкарат Движението във властта. 

Той обясни, че днес депутатите ще разгледат данъчните закони на второ гласуване. Сабрутев ясно чул от ГЕРБ, че причината да прекратят гласуването на държавния бюджет е махането шефа на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Казусът е решен и приключен, смята Сабрутев, който обвини и президента Румен Радев за нагнетяване на напрежението. Още: Хинков защити решението си за "Пирогов", съгласувал го с премиера и Костадин Ангелов

Сабрутев има една бележка към здравния министър проф. Христо Хинков - че е направил одитният доклад само за "Пирогов", а не например и на Майчин дом. 

Още: Пеевски за "Пирогов": Този цирк трябва да свърши (ВИДЕО)

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес