Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ДПС напусна парламента

21 април 2017, 10:01 часа • 3429 прочитания

Само два дни след като стартира 44-ото Народно събрание вече има първи напуснал депутат. Това е Камен Костадинов от ДПС.

Припомняме, че от партията и парламентарната ѝ група бе изключен Ангел Исаев, защото влезе в парламента с преференция, благодарение на феномена 9/9. Той обаче реши да не напуска парламента, а да остане независим депутат. Затова Костадинов е решил да даде пример. 

"Това мое решение е продиктувано от следните съображение. Във Велико Търново и в Бургас и в двете листи бяха реализирани преференции на случаен принцип“, каза той. По думите му водачът на листата има освен привилегията да бъде водач и отговорността за поведението на хората в съответните листи.

„Считам, че отговорността и примера се дават лично“, заяви Костадинов. Той посочи, че иска да покаже, че политика не се прави само в парламента и че са част от съответните партии и представляват колективна роля.

Камен Костадинов поясни, че след изявлението ще депозира своето заявление за напускане на 44-тото Народно събрание.

"Като всяка партия ДПС има правила, които се спазват от доброволно членуващите в партията", изтъкна лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Той изрази уважение към поведението на Камен Костадинов, който остава в ръководството на партията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес