Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков посочи с какъв различен фокус ПП-ДБ иска да направи живота ни по-добър

08 октомври 2024, 07:57 часа • 1557 прочитания

Грижа за децата – в V-ти, VI-ти, VII-ми клас бяхме заложили по 300 лв. еднократна помощ, не се изпълни. Освен това – втората година от майчинството да не е покрита от 50%, а от пълния размер за майчинството: Всяка майка има нужда от подкрепа. В здравеопазването – безплатни лекарства за хроничните болести (диабет, респираторни заболявания и т.н.) - досега такива са само за сърдечните болести, както и заплатите на медицинските сестри и лекарите (80% минимум от средната заплата и 125% минимум от средната заплата). На това наблегна относно предизборната програма на ПП-ДБ ескпремиерът и кандидат за депутат акад. Николай Денков.

Нашето мото е: "Грижа за хората, грижа за България", каза той, но напомни, че за такива промени има нужда от време, а в последните 4 години в страната никой не успя да си осигури управленско време.

Николай Денков подчерта – досега ПП-ДБ винаги е казвала програмата си и е намирала краткотрайна подкрепа, защото все се намирал някой да събори съответното правителство (на Кирил Петков, на Николай Денков) без ясна идея какво да се прави след това. Готови сме да чуем всякакви имена за премиер, стига да говорим за отговорни хора. Който гласува за правителство, той носи политическа отговорност – казваме, че министър-председателят трябва да не бъде обвързан с дадена политическа формация.

Още: Николай Денков: ГЕРБ-СДС искат да сложат паузата и нещата да останат, както бяха през 2020 г.

Денков не се съгласи, че съответният човек става политически обвързан в момента, в който бъде предложен от съответната политическа сила – обвързан ще е с програмата ѝ, според него.

Съдебната реформа - не като панацея

Хората се умориха да слушат за съдебната система, но това не отменя важността ѝ. Хората обаче искат животът им да се подобрява и това да върви в крак с правосъдните реформи, обясни Денков.

Във всички системи на правосъдието ни трябва да има честни и отворени конкурси. ГЕРБ искат да си сложат хора, които ще са послушни – това е разликата между нас и ГЕРБ, заяви Денков пред БНТ. Гласувайте за нас, ако искате да живеете по-добре – според него, Бойко Борисов бил абсолютно наивен да счита, че всички щели да го подкрепят, защото ще спечели изборите.

Припомняме, че Николай Денков е водач на листата на ПП-ДБ в 25 МИР-София: Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 27 октомври в 25 МИР – София

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес