Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков благодари на партиите от сглобката за подкрепата на кабинета (ВИДЕО)

13 октомври 2023, 16:17 часа • 1182 прочитания

"Искам да благодаря на всички народни представители, които подкрепиха кабинета. Важно е да има политическа подкрепа. Без нея нищо не можем да свършим", коментира премиерът акад. Николай Денков пред медиите в парламента след като правителството оцеля след неуспешния вот на недоверие. Той заяви, че това гласуване дава основание да продължат и да изпълняват управленската си програма.

Вотът - загуба на време според премиера

Според него опозицията не е имала аргументи и критиките й не са били по същество. "Все още се опитват да заблудят хората. Постепенно всички ще разберат, че ние се опитваме да помогнем на тези региони", каза Денков. ОЩЕ:Кабинетът "Денков" оцеля, ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС отхвърлиха вота на недоверие (ВИДЕО)

Той бе попитан и за заявката за нов вот на недоверие, като каза, че според него той също ще бъде пълна загуба на време. ОЩЕ: Още неслучил се вотът на недоверие Корнелия Нинова се закани за нов (ВИДЕО)

Критиките на ГЕРБ

"Готов да слушам всеки. Чувам всеки, който подхожда добронамерено и конструктивно. Ако г-н Борисов има предложения, ги чуваме. Ако има нещо, с което не съм съгласен, действам по начина, по който аз смятам за правилно", коментира Денков. Той заяви, че за него ключовото са приоритетите и програмата. ОЩЕ: Денков: Няма нужда да ни защитават ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

Министър-председателят коментира и отсъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от гласуването, като думите му бяха: "Питайте го него".  

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес