Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деница Златева: Ще успеем с подготовката за председателството на ЕС

15 май 2017, 09:00 часа • 1283 прочитания

"Ще успеем с подготовката и ще стартираме едно силно председателство. Имахме забавяне. Съгласно бюджета гласувахме финансов план от 100 млн. лева, имаше допълнителни средства за ремонта на НДК, не е направен технически проект, има много изисквания по сигурността на НДК. Няма да има ударно раздаване на пари в последния момент." Това заяви новият заместник-председател на БСП и бивш вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков - Деница Златева.

Припомняме, че докато беше служебен вицепремиер, Златева така и не отговори на четири въпроса на Actualno.com за европредседателството ни. Един от тях беше за квалификацията на държавните служители, ангажирани за европредседателството ни, като след това стана ясно, че има недостиг на квалифициран персонал.

На въпрос защо е отказала да бъде министър в правителството на Бойко Борисов Златева заяви: "Няма как това да бъде еднолично решение, има решение на партията, че в рамките на този мандат няма да има никакво участие на представители на БСП в правителството на Борисов 3".

"Благодаря много за оценката тя е оценка и за работата на целия екип. Аз не съм просто експерт,това щеше да е пряко участие на БСП в правителството. Категорично ще подкрепя и подготовката на председателството и реализацията му", допълни Златева.

По думите ѝ не става въпрос за чистка в БСП: "Явно много повратно се тълкуват промените в ръкодоството. Такива промени са се правили винати.Право на председателя е кого да покани, кого да предложи за освобождаване. Нека да дадем шанс на новоизбраното ръководство."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес