Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делян Добрев: С моето име управляващите правят изкуствен скандал за "Карадере"

21 март 2014, 17:02 часа • 25423 прочитания

Намесването на името ми в скандала "Карадере" е опит за отвличане на вниманието, създаден от управляващите. Това е изкуствен скандал, за да не се говори за истинските, заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Добрев коментира прословутото писмо относно проекта "Блек Сий Гардън". Той посочи, че в писмото става въпрос за статута на инвеститорите, които са чужденци и това е темата, а не категорично даване на одобение на проекта. С какви очи управляващите сега правят това, след като миналата година приеха, че е достатъчно желаещ да получи разрешение за постоянно пребиваване в България трябва да внесе депозит от 1 млн. лева, попита Добрев. Това не е инвестиция, добави той.

„По същия начин те са обвинили ГЕРБ и за Лясковец”, подчерта Добрев, предаде Агенция "Фокус". „Манипулират обществото сега, когато има дефицит от 1 милиард лева, който те създадоха в средата на миналата година, вземайки решение от ДКЕВР, че намалението на цената на тока ще стане с 499 милиона трансфер от Държавния бюджет с трансфер на приходи за въглеродни емисии. От тези приходи има само 100 милиона лева, останалите 400 милиона ги няма”, заяви депутатът от ГЕРБ. Те са дефицит и се знае, че ще бъде така до края на юли тази година, когато ще вземат отново решение за цената на тока, добави той.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес