Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветелин Кънчев: Първанов е последователен в десните си пристрастия

21 януари 2014, 08:33 часа • 10838 прочитания

Ключ към действията на Георги Първанов в последните години  е пристрастието му дясното политическо пространство, каза лидерът на „Евророма" Цветелин Кънчев в интервю за БТВ.

Колко пъти Първанов е скачал срещу Бойко Борисов, попита лидерът на Евророма и посочи, че това е станало два пъти - когато Борисов е казвал нещо срещу Иван Костов.

Очертаващият се брак между Първанов и Борисов е опасен за България. Тези хора не могат да посочат нито един факт, нито едно свое  взаимодействие с положителни последствия за България, заяви Цветелин Кънчев.

Въпросът пред Георги Първанов е кой в дясното пространство му е мил, по-мил и най-мил. Той отдавна е презрял партията, която го издигна за президент. При Първанов нещата са поза, зад която в никакъв случай не стои партийният интерес и желанията на симпатизантите на БСП, допълни Кънчев.

Според него, последните действия на бившия президент  ще мобилизират евровота на червените избиратели.

Решението да не бъдем допуснати на последното събиране на партията в Пловдив е на заместник-председателя на БСП,  каза общинският лидер на БСП в Монтана Емил Константинов и оцени тази реакция като неадекватна. Трябва да е ясно, че аз съм и продължавам бъда член на БСП и нямам никакво намерение да се оттеглям от партията.

Аз съм избран на председателския пост на общинското ръководство и ще се оттегля само ако хората, които са ме избрали, решат нещо различно. Членовете на БСП винаги са работили за интересите на социалистическата партия, каза Емил Константинов. Хубавото на появяването на АБВ, че се появява още една лява идея в лявото пространство.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес