Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Очаквам и шефът на ДАНС да подаде оставка

06 март 2015, 11:15 часа • 10869 прочитания

Предполагам, че председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще подаде оставка, защото вчера след всичко това, което имаме като ситуация през последните 24 часа, моралът ще надделее. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той изрази надежда с оставката на Писанчев да отпаднат всички спекулации.

Според бившия министър внушенията и спекулациите, които бяха направени след оставката на министър Веселин Вучков, са дали повод на премиера да търси бързо решение. Това се е налагало, тъй като тези спекулации са щели да продължат седмици наред, а днес "държавата се нуждае повече отвсякога от стабилност", информира агенция "Фокус". 

Кой ще бъде предложен за главен секретар на МВР е от компетентността на Министерския съвет по предложение на министър на вътрешните работи е да предложи главен секретар на МВР.

„Убеден съм, че предложеният за нов главен секретар на МВР ще бъде професионалист, защото изисква специфични усилия по Закона за МВР. По-важно е да бъде познат за професионалистите от системата на МВР“, каза Цветанов.

Има няколко имена, които се спрягат, но според него до окончателното до решение не трябва да се коментира в публичното пространство. „Нека да не обвързваме нещата по този начин оставката на министър Веселин Вучков и оставката на главният секретар на МВР“, допълни Цветанов.

„В 11 без 15 часа чакам Писанчев да дойде. Това са офицери с чест, не вярвам да станат проблеми”. Коментарът направи по-рано днес премиерът по-рано днес премиерът Бойко Борисов по повод оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Главният секретар ще бъде избран от министъра на вътрешните работи. Борисов заяви, че има вече готово предложение за председател на ДАНС. Той го пази в тайна засега, но гарантира, че ще е съгласувано с всички възможни хора на света. Премиерът беше категоричен, че няма да смени шефа на ДАТО Цветан Китов.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес