Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦИК подмина молба за интервю с шефа на фирмата доставчик на машините за гласуване (СНИМКИ)

29 октомври 2023, 10:10 часа • 4924 прочитания

Централната избирателна комисия (ЦИК) не даде разрешение на изпълнителният директор на фирмата доставчик на машините за гласуване Веселин Тодоров да участва в телевизионно интервю.

На заседанието си от 28 октомври изборната комисия разгледа писмо, изпратено от продуцента в bTV Весела Кисьова във връзка със заявка Тодоров да участва в изборното предаване на телевизията, в което да обясни казуса с отмяната на машинното гласуване.

"Във връзка с приетото вече решение (бел.ред. за премахване на машините за гласуване) ви предлагам да оставим писмото без разглеждане", заяви зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Още: "Поредица от много съвпадения": Пълна хронология на един безпрецедентен изборен хаос

Членът на ЦИК Цветозар Томов изрази недоумението си защо това писмо не е попаднало сред материалите, които предварително се подготвят преди всяко заседание на ЦИК. След кратка полемика с Матева относно това кой е отговорен за подготовката на необходимите документи за заседанието, в крайна сметка писмото бе оставено без разглеждане и така Веселин Тодоров няма да има правото да говори за машините за гласуване.

Още: България гласува на местни избори 2023 г. след предизборен хаос без прецедент (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес