Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦИК няма информация от ОИК за масово отказали се членове на комисии

31 октомври 2015, 19:02 часа • 4040 прочитания

В ЦИК не е заявявано от някоя общинска избирателна комисия, че има масово заявяване на членове на секционни избирателни комисии, че няма да се явят в изборния ден.

Това каза Камелия Нейкова, говорител на Централната избирателна комисия, предаде Фокус.

По думите й, ако все пак това се случи, всички политически партии са предложили резервни членове, които могат да изпълняват тези функции и ако се наложи, да бъдат назначени в секционните избирателни комисии.

На въпрос какви мерки са предприети за предотвратяване на ситуацията в зала „Арена Армеец”, Нейкова заяви, че ОИК в София от вчерашния ден е с нов председател.

„Вчера се проведе работна среща между представители на ЦИК и ОИК-София, така че са уточнени въпроси, свързани с организацията на работа в изборния ден на втория тур, за да може по-лесно и по-бързо да стане обработването на протоколите на секционните избирателни комисии”, каза още тя.

Към този момент в ЦИК няма сигнали за нарушения в деня преди втория тур, допълни Нейкова.

На въпрос очаква ли се пак на места да се наложи изборният ден да бъде удължен до 20.00 часа, Нейкова заяви, че това може да се каже като наближи краят на изборния ден - тоест към 19.00 часа. По думите й, това може да стане, ако има избиратели, които чакат да упражнят своя глас пред изборните помещения. Тя посочи, че няма как предварително да се каже ще има ли необходимост от удължаване на работното време на секциите.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес