Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ченалова: Арестуваха ме заради "Октопод"

19 април 2015, 11:06 часа • 10266 прочитания

След като бе освободена от съда срещу парична гаранция от 8000 лева, съдия Румяна Ченалова изложи собствената си позиция по обявяването й за общодържавно издирване, ареста и делото срещу нея в студиото на Нова телевизия.

Заедно с нейния адвокат и брат Станимир Ченалов тя поиска нещо просто - право на защита.

„Опитвам се да намеря отговорите за случващото се с мен. Възможно е към моят арест да има отношение и факта, че бях съдия по делото „Октопод” с подсъдим Алексей Петров. Веднага след като това стана, срещу мен бе заведено дело в Македония по казус от моята практика като адвокат”, каза съдия Ченалова.

Тя съобщи, че е била отстранена от делото „Октопод” заради два протокола от делото, които не са били приложени в срок.

Вероятно съм навредила на някого, заяви Ченалова.

Тя е обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Тя е съдия на знакове дела като „Октопод" и „Соло".

„Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота. Но съм правила това по правилата на закона", допълни съдия Ченалова.

Не може без да има доказателства да се хвърли такава кал и да се упрекне един магистрат, само защото някой е заявил, че е взел подкуп. Не може да обвиниш български съдия, тоест българския съд, че извършва престъпление, каза Ченалова.

Според нея призовката й за разпит е била в пълно нарушение.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес