Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български лекарски съюз с изявление срещу медицинските сестри

06 март 2020, 12:36 часа • 7914 прочитания

Български лекарски съюз излезе с позиция за протеста на медицинските сестри, в която изразява своето "възмущение от от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет".

В своята позиция от БЛС заявяват още, че подобни действия са "абсурдни и недопустими".

"Налагането на политически искания не става с чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес. Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.", се сазва още в изявлението на БЛС. 

Според ръководството на Съюза подобни действия могат да доведат само и единствено до негативен резултат. 

Междувременно в декларация от Пирогов призоваха "премиерът Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност", предаде БНР.

В писмо от Столичната лекарска колегия също по повод дейстивита протестиращите сестри категорично се обявявиха "против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването".

От Столичната лекарска колегия заявяват, че са готови на контрапротест "в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване".

ОЩЕ: "Политически зоопарк" в парламента: Определения "терористки" и прекъснато заседание

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес