Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: В училища и детски градини вероятно се перат пари

23 февруари 2019, 12:20 часа • 3839 прочитания

БСП показа писмо до директори на детски градини и училища с указания за мерки срещу изпирането на пари в ръководените от тях учебни заведения, разпространено до медиите от пресцентъра на партията.

"Във връзка с изречената вчера в ефир лъжа от господин Цветан Цветанов, че БСП разпространява фалшиви новини, предоставяме на вашето внимание писмо до директори на детски градини и училища с указания за мерки срещу изпирането на пари в ръководените от тях учебни заведения. Подобни указания са дадени и на българските читалища. В тях се предвижда учителите да бъдат обучавани да докладват за "съмнителни сделки и операции в детските градини", както и как да правят "комплексна проверка на клиента" и да определят "рисковия профил на клиента", заявяват от БСП.

"Изводите за решенията на управляващите - как и къде да се борят с прането на пари и за авторите на фалшиви новини оставаме на вас", допълват те.

"В РУО София - регион е постъпило писмо с изходящ номер 9105-56 от 15.02.2019 г. на МОН, с което ни информират, че на основание чл.67, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари, следва да разработите "Мерки за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на терорирзма" за 2019 г. в ръководеното от Вас учебно заведение", гласи писмото, представено от партията на Нинова. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес