Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Концесията на летище "София" беше добре организирана схема за ограбване на България

19 август 2021, 11:31 часа • 5737 прочитания

Концесията на летище "София" беше добре организирана схема за ограбване на България.

Това каза заместник-председателят на групата на БСП Георги Свиленски в отношение към изслушването на министъра на транспорта Георги Тодоров за концесията на летище "София".

Според него цялата концесия е била зачената и проведена порочно.

Всички знаете, че е обект от национална сигурност, че е най-голямото търговско дружество, с най-големи печалби, с най-големи доходи.

Тогава аргументите бяха - 500 млн. за БДЖ, по 10 млн. на година концесионна такса за 35 години. Трети терминал, обновяване на първи терминал и изграждане на втора писта. 7 години управляващите от ГЕРБ агитираха Народното събрание, че това нещо трябва да се случи, за да може България да има модерно летище.

Какво виждаме към днешна дата? 500 млн. ги няма в БДЖ. 500 млн. не са останали в служебното правителство. Борисов ги изхарчи от джипката преди това", допълни още Георги Свиленски. По думите му БДЖ са останали без влакове", каза Георги Свиленски, цитиран от Фокус.

Георги Свиленски подчерта, че ГЕРБ са нанесли щета за 10 млн. и българските граждани трябва да знаят кой е ограбил България. Депутатът отбеляза още, че са обявили от ГЕРБ концесия без да има генерален план.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес